Demersuri pentru construirea Centrului de arși de la Spitalul Grigore Alexandrescu, aprobate de CGMB

0
38

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de marţi, mai multe demersuri pentru construirea Centrului de arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Hotărârea a fost adoptată cu 51 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi două ”abţineri”. Prin intermediul acestei Hotărâri se aprobă trecerea mai multor construcţii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din domeniul public al municipiului Bucureşti în cel privat al Capitalei, pentru scoaterea din funcţiune în vederea casării, demolării, valorificării şi ulterior realizării obiectivului de investiţii vizând construirea Centrului de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a departamentului Urgenţă, ATI şi Chirurgie.

”Spitalul ”Grigore Alexandrescu” are o finanţare de la Banca Mondială pentru extindere. Municipiul Bucureşti este proprietarul clădirii şi pentru ca acel corp din spate să poată să fie demolat şi să fie înlocuit cu un corp nou este nevoie să-l scoatem azi, prin hotărâre de Consiliu, din domeniul public, să îl trecem în domeniul privat al Municipiului Bucureşti”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, în şedinţa CGMB, potrivit Agerpres.

Ad in title

Reamintim că Spitalul ”Grigore Alexandrescu” a înaintat Primăriei Capitalei o adresă prin care subliniază că aprobarea hotărârii de către CGMB este ”vitală” pentru realizarea proiectului privind Centrul de arşi, iar întârzierea acesteia poate determina pierderea unor fonduri importante alocate şi stoparea nejustificată a îmbunătăţirii condiţiilor de îngrijire a copiilor cu arsuri, cu probleme grave chirurgicale şi ortopedice din Romania, după cum anunța unitatea sanitară în februarie.

Articolul precedentVIDEO Atenție! DSP nu ia în calcul testele efectuate la domiciliu de către persoane fără pregătire medicală
Articolul următorVIDEO Sistemul sanitar din România și imunizarea, încotro?