Demararea vaccinărilor anti-COVID în centrele mobile, din 20 aprilie. Câte centre vor fi operaționalizate

0
15

Pe 20 aprilie urmează să demareze vaccinarea prin intermediul centrelor mobile, urmând ca, într-o primă etapă, să fie operaţionalizate 20 astfel de centre la nivel naţional care vor deservi populaţia din zona rurală şi unde se va administra, în special, vaccin în doză unică Johnson&Johnson, a declarat președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV),  Valeriu Gheorghiţă.

„Pe 20 de aprilie ne dorim demararea vaccinărilor cu centrele mobile de vaccinare. În prima etapă vor fi pregătite circa 20 de centre mobile de vaccinare. Ele sunt distribuite la nivel naţional, vor fi coordonate de către Comitetul judeţean pentru coordonarea intervenţiei în legătură cu spitale militare, pentru că toate aceste 20 de centre mobile sunt operaţionalizate cu resursă umană de la Ministerul Apărării Naţionale. Aceste centre vor deservi populaţia din localităţi rurale care nu are acces în momentul de faţă la centre de vaccinare şi care nu au medici de familie „, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Președintele CNCAV a adăugat că pentru aceste centre de vaccinare se va aloca cu prioritate vaccin de Johnson&Johnson, pentru a facilita procesul de imunizare, având în vedere că acest tip de vaccin se face într-o singură doză.

Articolul precedentCalendarul livrărilor de vaccin anti-COVID-19. Câte doze ajung în România în aprilie și mai
Articolul următorCâți medici de familie au optat pentru a participa la campania de vaccinare antiCOVID prin cabinetele proprii