Decizie la UMF „Gr. T. Popa” Iași. În ce condiții pot avea acces studenții în sala de examen

0
97

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iaşi vor avea acces în sala de examen doar dacă vor prezenta un document din care să reiasă că s-au imunizat sau că au testul negativ pentru COVID, regula fiind valabilă şi pentru cadrele didactice sau supraveghetori.

Potrivit Deciziei 516 din 12 mai, adoptată de Consiliul de Administraţie a UMF Iaşi şi semnată de rectorul Viorel Scripcariu, pentru a participa la sesiunea de examene din perioada 29 mai – 19 iunie, „studenţii vor prezenta înainte de fiecare examen unul din următoarele documente: certificat de vaccinare anti COVID, inclusiv în primă doză; test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; adeverinţă din care să rezulte că se află între a 16-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”.

Conform deciziei, cadrele didactice examinatoare vor permite participarea la examene doar studenţilor care prezintă unul dintre documentele enumerate mai sus.

Ad in title

O decizie similară a fost luată de Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi şi în ceea ce priveşte cadrele didactice examinatoare şi personalul didactic auxiliar catedre.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorEMA, despre eficacitatea vaccinurilor ARN mesager împotriva variantei indiene a coronavirusului