Decese in urma unor forme severe de pneumonie

0
277

Doi prahoveni au decedat din cauza unor forme severe de pneumonie, a declarat pentru Agerpres, prefectul Doru Marius Nechiti.

Prefectul sustine ca a fost informat de catre directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica Prahova, Cristina Podea, ca decesele inregistrate in judet au fost cauzate de unele forme grave de pneumonie, si nu de gripa, asa cum au prezentat unele posturi de televiziune.

Doru Marius Nechiti a mai precizat ca asteapta un raport complet din partea ASP Prahova in legatura cu cresterea numarului de cazuri de infectii respiratorii cauzate de racirea vremii.

Autoritatea de Sanatate Publica Prahova a distribuit, in cursul saptamanii trecute, medicilor de familie aproape 58.000 de doze de vaccin antigripal, acestea fiind destinate copiilor si bolnavilor cronic.

Autoritatile sanitare avertizeaza populatia sa se prezinte la medicul de familie la primele semne ale bolii, iar cei care prezinta deja simptomele specifice sa nu fie tratati decat la recomandarea medicului de familie.

Articolul precedentMedicamente cu reactii adverse dintre cele mai grave, comercializate in farmacii
Articolul următorRazboiul medicamentelor s-a incheiat!