COVID-19 afectează din ce în ce mai multe evenimente internaționale

0
176

Meciul dintre echipele Inter Milano și Ludogoreţ Razgrad, din manșa secundă a șaisprezecimilor de finală ale competiției Europa League la fotbal, programat joi seara, se va disputa cu porțile închise, la fel ca și alte partide din Serie A, prevăzute în weekend, din cauza epidemiei de coronavirus cu care se confruntă Italia.

Decizia de a nu permite accesul suporterilor pe San Siro la meciul de joi (22:00 – ora României) a fost luată „în acord cu UEFA şi cu dispoziţiile autorităţilor sanitare din regiunea Lombardia şi ale municipalității din Milano”, a precizat într-un comunicat citat de Agerpres, echipa italiană, învingătoare cu 2-0 în meciul tur, din Bulgaria.

Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe, care urmau să aibă loc luna viitoare în oraşul sud-coreean Busan, au fost amânate până în iunie din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat Federaţia internaţională (ITTF) într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Competiţia, prevăzută iniţial între 22 şi 29 martie, a fost reprogramată pentru perioada 21-28 iunie, conform unui calendar încă provizoriu, a explicat ITTF. La Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe erau aşteptaţi 3.000 de jucători şi oficiali din 87 de ţări, conform Yonhap.

Vaticanul a decis luni să anuleze unele evenimente programate în spatii închise pentru următoarele două zile, în contextul în care focarul de coronavirus a provocat până în prezent șapte decese în Italia, a confirmat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Printre evenimentele anulate nu se numără şi audienţele generale, desfăşurate în spaţiul deschis din Piaţa Sf. Petru.

SUA şi Coreea de Sud intenţionează să ”reducă” un exerciţiu militar comun prevăzut să aibă loc în primăvară din cauza epidemiei cauzate de noul coronavirus, au declarat luni la Washington, la încheierea unei întrevederi, miniştrii apărării din cele două ţări.

Ministrul Jeong Kyeong-doo a precizat că 13 soldaţi sud-coreeni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi că permisiile au fost suspendate pentru toate forţele armate ale ţării, înainte de a restricţiona deplasările.

Focarul de coronavirus din Coreea de Sud i-a obligat pe regii K-pop-ului, grupul BTS, aflaţi în plină promovare a noului lor album, să ofere luni o conferinţă de presă transmisă în direct pe internet dintr-o sală aproape goală.

Din cauza epidemiei, BTS a fost nevoit să difuzeze pe Youtube conferinţa de presă care însoţeşte lansarea noului său album, a precizat conducerea grupului.

Articolul precedentCoronavirus: Trei chinezi aflați în România, cercetați penal pentru “zădărnicirea combaterii bolilor”
Articolul următorIncendiu la Spitalul Municipal Carei: zece pacienți au fost evacuați