De la tensiunea arteriala la sughituri "“ ce intrebari pe teme de sanatate au pus americanii cel mai des in 2019 1

intrebarile despre tensiunea arteriala, despre dieta keto si despre sughituri au fost in topul celor la care americanii au incercat sa afle raspunsul cu ajutorul Google. Potrivit datelor furnizate de motorul de cautare, la capitolul intrebari pe teme de sanatate, americanii au mai fost interesati de colesterol, gripa si cat timp ramane alcoolul in sange. Iata lista completa:

1.Cum sa scazi tensiunea arteriala?

2.Ce este dieta keto?

3.Cum sa scapi de sughituri?

4.Cat timp se manifesta gripa?

5.Ce provoaca sughiturile?

6.Ce provoaca pietrele la rinichi?

7.Ce este HPV?

8.Cum sa reduce colesterolul?

9.Cate calorii ar trebui sa consum?

10.Cat timp ramane alcoolul in sistem?

Aproximativ 1 din 3 adulti din SUA – sau aproximativ 75 de milioane de oameni – au hipertensiune arteriala si doar 54% il au sub control, potrivit Centrelor americane pentru controlul si prevenirea bolilor. Nu este deci de mirare ca aceasta intrebare a fost prima in top.  Potrivit sfaturilor specialistilor, raspunsul la aceasta intrebare este o combinatie dintre o dieta sanatoasa cu mai putin sodiu si mai mult potasiu, pierderea in greutate, exercitii fizice si ameliorarea stresului.

Dieta ketogenica sau keto are un aport mare de grasimi, unul mediu de proteine şi unul foarte scazut de carbohidraţi si, in teorie, invata organismul sa arda grasimile pe care le primeste prin alimentatie sau care sunt deja depozitate, transformandu-le in energie. Dieta este una foarte populara, iar multi oameni vorbesc despre numarul mare de kilograme pierdute. Expertii din domeniul sanatatii sunt insa ingrijorati de continutul ridicat de grasimi din dieta – aproximativ 70% din aportul caloric zilnic – si necesarul redus de carbohidrati de aproximativ 20 carbohidrati net pe zi, adica echivalentul unui mar. Potrivit CNN, unii nutritionisti considera ca dieta nu este sanatoasa pe termen lung si nici nu transmite obiceiuri alimentare sanatoase.

Sughiturile apar atunci cand ceva irita diafragma, cum ar fi de exemplu inghititul rapid al mancarii, bautul alcoolului sau traversarea unei stari de nervozitate. Sughitul dispare de la sine dupa cateva minute, in mod obisnuit. in cazul sughiturilor cronice, cele care dureaza mai mult de cateva zile sau continua sa revina, persoana afectata ar trebui sa contacteze un medic pentru a discuta despre cauze si optiunile de tratament.