De astăzi este obligatorie purtarea măștii sanitare în locurile publice din Bulgaria

0
52

Bulgarii vor trebui să aibă acoperite nasul şi gura cu o mască sanitară atunci când ies din casă începând de duminică, măsură menită să limiteze răspândirea noului coronavirus, mai ales pe perioada Paştelui.

Guvernul de la Sofia doreşte ca purtarea măştii sanitare în locurile publice să fie generalizat până la 26 aprilie, transmite AFP citată de Agerpres.

În Bulgaria, ţară cu populaţie majoritar ortodoxă, duminică este celebrată Sărbătoarea Floriilor, iar peste o săptămână Paştele. Bisericile vor rămâne deschise în această perioadă, chiar dacă executivul bulgar i-a cerut populaţiei să rămână în case.

Ad in title

La 30 martie, guvernul bulgar a anulat un prim decret ce prevedea amenzi dure pentru nerespectarea obligativităţii purtării măştii sanitare, în condiţiile în care acest produs era dificil de achiziţionat.

Bulgaria a fost una dintre primele ţări din Europa care au impus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Guvernul bulgar a luat această măsură pe 13 martie.

Articolul precedentCOVID-19: SUA, țara cu cel mai mare număr de decese din lume
Articolul următorCOVID-19: Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire s-a dublat în China fată de ziua precedentă