Daniela Stan: Un bun profesionist înseamnă, mai presus de toate, să știi să asculți

0
318

Astăzi este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical 2020, ocazie cu care Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) – Filiala București a organizat, cu sprijinul Sănătatea Press Group, conferința online „ASISTENȚII MEDICALI, rol vital în funcționarea sistemului medical românesc”. Evenimentul și-a propus să aducă în prim-plan rolul crucial al asistenților medicali în promovarea și menținerea sănătății, în prevenție și acordarea de îngrijiri în asistența medicală primară, comunitară și nu numai.

„Profesia de asistent medical face parte din acea categorie nobilă de profesii pentru că înseamnă muncă în echipă, înseamnă curaj, înseamnă dăruire. Mai înseamnă să uiți de nevoile și de problemele tale punând pacientul pe primul loc, chiar înaintea familiei tale. Un bun profesionist înseamnă, mai presus de toate, să știi să asculți, cu răbdare și înțelegere, să sfătuiești pacientul, să-i inspiri încredere ca el să poată să înțeleagă toate acțiunile ce le întreprinzi, spre beneficiul lui”, a spus Daniela Stan, Vicepreședinte OAMGMAMR – filiala București, moașă la Spitalul Clinic Prof. dr. ”Panait Sârbu”.

Înregistrarea conferinței este disponibilă AICI.

Articolul precedentAs. Med. Anghelușa Lupu: Ceea ce caracterizează activitatea unui asistent medical este în primul rând profesionalismul
Articolul următorOMS adună date despre cele mai promițătoare medicamente în tratamentul COVID-19