Cursuri pentru îmbunătățirea practicii medicale curente, organizate online de ANMCS

0
97

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) începe o serie de cursuri care vizează îmbunătățirea practicii medicale curente. Cursurile sunt gratuite, se vor desfășura online și vor avea două module: Managementul riscurilor clinice și Erori de diagnostic, se arată într-un comunicat al ANMCS.

La primul curs “Riscurile clinice asociate medicației psihotrope și efectele adverse asociate asistenței medicale psihiatrice induse de medicația nonpsihotropă” s-au înscris 345 participanți dintre care peste 70 % medici, restul fiind farmaciști, psihologi, asistenți medicali, responsabili cu managementul calității în spitale.

Cursul se va desfășura online, în două serii, respective seria A, zilnic, în perioada 09-12 iunie 2020 și seria B, zilnic, în perioada 20-23 iulie 2020.

Ad in title

Cursul “Riscurile clinice asociate medicației psihotrope și efectele adverse asociate asistenței medicale psihiatrice induse de medicația nonpsihotropă” se desfășoară în colaborare cu Academia de Științe Medicale din România și este coordonat de Acad. Prof. Univ. Dr. Dragoș Marinescu, cu susținerea Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

Echipa multidisciplinară condusă de acad. prof. univ. Dr. Dragoș Marinescu va prezenta noțiuni teoretice despre riscurile clinice și efectele adverse asociate asistenței medicale, dar și studii de caz. La finalul cursului se eliberează medicilor membri ai CMR, diplome de participare și certificate de absolvire în care este înscris numărul de credite de Educație Medicală Continuă.

Academician profesor universitar doctor Dragoș Marinescu a coordonat metodologic activitățile naționale în domeniul psihiatriei în perioada în care a fost președinte al Comisiei de Psihiatrie și Psihiatrie Pediatrică a Ministerului Sănătății. Este membru al Academiei de Științe Medicale din România și cadru didactic universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Din cadrul echipei multidisciplinare implicată în desfășurarea programului educațional fac parte: Acad. Prof. Univ. Dr. Dragoș Marinescu, Prof. Univ. Dr. Laurențiu Mogoantă, Șef lucrări Dr. Ileana Marinescu, Lector Univ. Dr. Olivian Stovicek.

Potrivit aceleiași surse, cursurile online organizate de ANMCS vor fi extinse și pe în alte specialități medicale și se adresează medicilor, managerilor, profesioniștilor din sănătate care desfășoară activități conexe actului medical interesați de creșterea calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului.

Articolul precedentCNAS accesează fonduri europene pentru implementarea de noi soluții informatice și redimensionarea SIUI
Articolul următorOrban, despre adoptarea de noi măsuri de restricții, în cazul creșterii numărului de cazuri de COVID-19