Cursuri online, în funcție de rata de vaccinare din școală și incidența cazurilor COVID din localitate

0
23

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că şcolile în care rata de vaccinare este sub 60% în ziua de vineri, iar incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în localitatea respectivă este mai mare de 3 la mie vor intra în online.

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă, care a precizat că este vorba şi despre grădiniţe.

Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai precizat Cîmpeanu.

Potrivit celor mai recente raportări, dintr-un total de circa 17.000 de școli și grădinițe din țară, circa 3000 au o rată de vaccinare a personalului de sub 60%, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este vorba de datele raportate vineri și de rezultate parțiale de luni, a precizat acesta.

În județul Ilfov, unde șase localități au deja rata de infectare de peste 3 la mie, din 271 școli erau 28 care, la ultima raportare, aveau procent de vaccinare de sub 60%, a precizat Cîmpeanu.

În cazul muncipiului București, datele publicate vineri, 7 ianuarie, arată că 57 de unități de învățământ din totalul de 655 mai aveau procent de vaccinare de sub 60%.

Articolul precedentGrecia: Certificatul verde digital expiră după şapte luni dacă nu include şi doza booster anti-COVID-19
Articolul următorDr.Carmen Ungurean (INSP): Peste 50% dintre cazurile anuale de cancer de col uterin sunt în stadii avansate