Consumat zilnic, curry ajuta la prevenirea diabetului, chiar daca oamenii prin stilul de viata si mostenirea genetica prezinta un risc crescut sa dezvolte aceasta boala. Acest lucru este sustinut de un studiu desfasurat in Thailanda, pe o perioada de noua luni.

Participantii la studiu, in numar de 240 prezentau niveluri ridicate de zahar in sange, ceea ce determina aparitia diabetului zaharat de tip 2. Mai exact, voluntarii au consumat zilnic o anumita cantitate de curcumina, substanta ce se regaseste in tumeric, unul dintre ingredientele condimenutului curry sau o substanta placebo.

Datorita proprietatilor antiinflamatoare si antioxidante, specialistii recomandata curcumina in prevenirea diabetului, in conditiile in care acesta este o maladie ce afecteaza tot mai multi oameni, indiferent de varsta. Rezultatele cercetarii au aratat ca in randul celor 119 voluntari carora le-a fost administrat extractul de curcumina, nu s-a inregistrat niciun caz de diabet zaharat de tip 2. Pe de alta parte, in grupul celor carora li s-a administrat substanta placebo s-au inregistrat 19 cazuri de diabet.

Oamenii de stiinta sustin ca rezultatele studiului sunt promitatoare, insa mai sunt necesare si alte studii, pentru a confirma rezultatele. Este cunoscut faptul ca, prevenirea diabetului zaharat de tip 2 se poate realiza prin schimbarea stilului de viata, exercitii fizice si reducerea numarului de calorii zilnic.