Cum funcționează vaccinul antiCOVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson

0
8
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Ministerul Sănătăţii a precizat că vaccinul antiCOVID-19 dezvoltat de Johnson & Johnson va fi administrat într-o singură doză.

„Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, utilizează un adenovirus inofensiv, care nu se poate înmulţi (replica) în organismul uman. Această tehnologie bazată pe adenovirusuri prelucrate pentru a nu se replica este cercetată de mult timp, iar un vaccin similar, împotriva Ebola, produs tot de Janssen, este aprobat pentru utilizare din 2019”, se precizează pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

Conform sursei citate, Janssen foloseşte un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a conţine informaţia necesară producerii proteinei spike (cea care se găseşte pe suprafaţa virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informaţie către celulele umane, care încep să producă proteina spike. Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină şi va produce un răspuns imun – anticorpi şi celule T – împotriva sa.

„Dacă persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar îl va recunoaşte şi va fi pregătit să îl atace: anticorpii şi celulele T vor lucra împreună pentru a elimina virusul, protejând astfel organismul împotriva COVID-19. Acest vaccin se administrează într-o singură doză. Conform studiului clinic care a stat la baza aprobării sale, o singură doză este suficientă pentru a reduce semnificativ numărul cazurilor simptomatice de COVID-19”, subliniază MS.

Articolul precedentCentrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Romexpo a fost sancționat după administrarea Moderna în loc de Pfizer
Articolul următorCâte doze de vaccin au fost administrate de la ultima raportare și câte reacții adverse s-au înregistrat