Crucea Rosie Romana sarbatoreste, pe 4 iulie 2015, 139 de ani de activitate umanitara

0
18

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sarbatoreste, pe 4 iulie 2015, 139 de ani de istorie si activitate umanitara. La eveniment vor participa Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, angajati, voluntari si parteneri ai Crucii Rosii Romane, potrivit unui comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro.

Voluntarii filialelor din toata tara vor sarbatori cei 139 de ani de activitate umanitara prin munca: vor asigura sprijin persoanelor vulnerabile. Totodata, voluntarii Crucii Rosii vor participa la diferite activitati destinate marcarii acestui eveniment: demonstratii stradale de prim ajutor, expozitii de fotografie, jocuri si concursuri pentru copii, spectacole in aer liber, lansari de lampioane etc.

Principiile fundamentale pe care Crucea Rosie Romana se bazeaza in actiunile sale sunt: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate si Universalitate.

Ad in title

Totodata de Ziua Crucii Rosii Romane sunt sarbatorite nume sonore ale istoriei si culturii romane – Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoras Dinicu, Cella Delavrancea – care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferintelor celor mai vulnerabile persoane, se mai arata in comunicat. Primul sediu al organizatiei a fost deschis in Spitalul Coltea din Bucuresti, de un grup de oameni cu suflet nobil – Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de infiintare al Crucii Rosii Romane.

Istoria Crucii Rosii Romane s-a impletit cu istoria tarii noastre. An de an, Crucea Rosie Romana a venit in sprijinul comunitatilor vulnerabile adaptandu-si raspunsul la nevoile acestora, a trait alaturi de populatia tarii greutatile razboiului, confuzia tranzitiei dintre diferite regimuri si a contribuit la efortul de refacere a comunitatilor din zonele afectate de dezastre naturale.

Numai in 2014, Crucea Rosie Romana a sprijinit 272 968 de familii si persoane singure cu alimente de baza, produse de igiena, articole de imbracaminte si incaltaminte si rechizite. Desi anul trecut, Romania nu a fost afectata de dezastre semnificative, totusi Crucea Rosie Romana a avut 139 de interventii in situatii de urgenta precum incendii, canicula, inzapezire sau alunecari de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material. Mai mult de 30 000 de persoane localizate in zone de risc, au beneficiat de programe de pregatire pentru a sti cum sa actioneze in caz de dezastre. Peste 20 000 de persoane au fost pregatite in acordarea primului ajutor de baza. Donarea de sange voluntara si neremunerata s-a situat, de asemenea in atentia noastra, astfel 3 807 persoane au donat sange. La nivel national s-au derulat 179 de programe si proiecte sociale si 205 de proiecte si campanii de educatie pentru sanatate. Prin serviciul „Cautari persoane” am solutionat 226 de cazuri pentru restabilirea legaturilor cu familia. Promovarea valorilor umanitare, activitate specifica Crucii Rosii, s-a materializat prin actiuni de informare adresate tinerilor, astfel peste 4 000 dintre acestia stiu mai mult despre toleranta, respect si umanitate.

Articolul precedentPeste 180 de asistenti medicali au participat la COMBAT Asist 2, editia Ploiesti
Articolul următorConf. univ. dr. Gabriela Roman: Stilul de viata nesanatos contribuie la aparitia supraponderii si obezitatii