Crucea Roșie din România: Workshop dedicat sprijinului oferit familiilor strămutate

0
712
Foto: CRR
Astăzi, la sediul Societății Naționale de Cruce Roșie din România, s-a desfășurat conferința de lucru Safe Homes Romania – Lessons Learned Workshop; evenimentul urmărește rezultatele înregistrate în urma implementării programului amintit, o inițiativă a Comisiei Europene cu scopul de a sprijini găzduirea familiilor strămutate din Ucraina în cămine sigure din UE.
În cadrul workshop-ului, discuțiile au fost centrate pe lecțiile învățate și sprijinul solid oferit familiilor strămutate: scopul principal al acestei sesiuni este evaluarea experiențelor trecute și identificarea unor abordări mai eficiente pentru viitoarele inițiative, astfel încât beneficiarii acestui program să aibă condiții de locuire sigure și durabile, în concordanță cu valorile și standardele europene.
Obiectivele evenimentului s-au focusat pe:
  •  Analiza lecțiilor învățate
  •  Identificarea de bune practici, cu impact pozitiv asupra beneficiarilor și comunităților-gazdă
  •  Identificarea provocărilor întâmpinate și dezvoltarea de strategii pentru a le depăși în viitor
  •  Analizarea impactului programului asupra familiilor strămutate și a comunităților-gazdă
  •  Dezvoltarea de soluții inovatoare pentru eficientizarea programului
  •  Planificarea viitoarelor inițiative
„Prin această sesiune ne propunem să construim un cadru de învățare continuă și adaptare în vederea furnizării unui sprijin solid și sustenabil familiilor strămutate, în concordanță cu cele mai înalte standarde. Această abordare reflectă angajamentul nostru pentru o dezvoltare eficientă și înțelegerea profundă a nevoilor comunităților pe care le sprijinim”, a declarat Marius Ion, manager de proiect din partea Crucii Roșii Române.
La workshop au participat reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale World Vision Romania, ARCA, Concordia Romania, AIDRom Bucuresti, HIAS Romania, dar și reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Muncii, Ministerului de Interne – Departamentul pentru Situații de Ugență, ANOFM, DGASMB, ANPIS, DGASPC-Sector 1.
Articolul precedentUMF ”Carol Davila” a inaugurat Centrul de Cercetare Dezvoltare de Structuri Terapeutice Inovative (InnoTher)
Articolul următorUn studiu francez indică un risc de tulburări menstruale în cele trei luni de la administrarea unui vaccin ARN mesager anti-COVID