Croația: A început vaccinarea anti-COVID-19 a adolescenților de peste 12 ani

0
84

Croaţia a început luni să vaccineze împotriva noului coronavirus minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani cu serul de la Pfizer/BioNTech, deşi deocamdată acest pas l-a făcut doar regiunea maritimă Primorsko-Goranska, a cărei capitală este portul adriatic Rijeka, relatează EFE.

Este ceea ce a confirmat directorul sediului regional al Institutului de Sănătate Publică (NZJZ), Vladimir Micovic, postului de televiziune N1.

Judecând după interesul pe care îl suscită această campanie, „se pare că o bună parte dintre copii se va vaccina pentru a începe viitorul an şcolar în siguranţă”, a comentat el.

Ad in title

NZJZ a recomandat săptămâna trecută vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu serul produs de consorţiul americano-german Pfizer/BioNTech.

Cele 21 de regiuni croate decid în mod independent datele de vaccinare ale copiilor.

Deocamdată, aproximativ 34,5 % dintre cei 4,5 milioane de locuitori ai acestei ţară adriatice au primit prima doză de vaccin (41,7 % din populaţia de peste 16 ani), în timp ce 17,28 % (20,87 % dintre adulţi) sunt vaccinaţi cu schema completă.

Pentru a promova vaccinarea, regiunea Virovitica, la nord-est de Zagreb, a trimis echipe mobile, aşa-numitele „autobuze-covid”, în locurile cele mai izolate ale ţării.

Articolul precedentMesajul ministrului Sănătății, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge
Articolul următorMinisterul Sănătății, despre câți bani au fost alocați în ultimul an pentru dotarea spitalelor