Creștere mai rapidă a numărului de cazuri de infectare: 2.000 de persoane pe zi, în septembrie

0
210

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că la jumătatea lunii septembrie, se așteaptă să înregistrăm 2.000 de cazuri zilnice de infectare, în loc de 1.500-1.600 cât se estima iniţial.

Și asta în contextul în care creşterea numărului de cazuri a fost mai rapidă decât se așteptau autoritățile, potrivit lui Gheorghiță.

„Nu ne aşteptăm să avem o situaţie bună. De altfel, reevaluările predicţiei în ceea ce priveşte evoluţia epidemiologică în România ne arată că până la acest moment, creşterea numărului de cazuri a fost mai rapidă decât ceea ce noi ne aşteptam, ca atare, la jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500-1600 cât estimam iniţial. Această estimare este pe următoarele patru săptămâni, însă nu înseamnă că acesta va fi pragul maximal la care vom ajunge, este predicţia pe patru săptămâni pe care noi o putem face în momentul de faţă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, la un post de televiziune.

Articolul precedentMinistrul japonez: Cea de a treia doză de vaccin anti-COVID va fi administrată cu promptitudine
Articolul următorMedicii care primesc cereri pentru certificate de vaccinare false trebuie să anunțe autoritățile