Crește capacitatea de testare pentru SARS-CoV-2 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

0
389

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a dat în folosință, începând din această săptămână, un al doilea aparat destinat diagnosticului molecular de tip RT-PCR. Acesta are o capacitate de 96 de teste la trei ore.

„Prin includerea și a acestui aparat în dotarea laboratorului, practic vom crește capacitatea de diagnostic de peste trei ori față de ce am avut până în prezent. Important la specificațiile tehnice ale acestui aparat este că nu este destinat doar depistării infecției cu noul coronavirus. Ulterior, cu noul aparat se vor putea realiza și determinări ale rezistenței tulpinilor de mycobacterium tuberculosis la antibioticele utilizate în tratamentul tuberculozei”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

„Creșterea capacității de testare pentru SARS-CoV-2 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” reprezintă încă un pas important pentru Ministerul Sănătății, pentru creșterea capacității generale de testare pentru SARS-CoV-2, mai ales că aici, la Institut, există și personalul aferent instruit, care să poată să lucreze toate testele pe care aparatele le pot realiza”, a declarat dr. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Noul aparat va putea realiza în jur de 192 de teste zilnic în actuala configurație a echipei care operează echipamentul.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” este unul dintre spitalele desemnate de Ministerul Sănătății să trateze pacienți cu SARS-CoV-2.

Articolul precedentImpactul psihologic al pandemiei COVID-19: Cât de stresați suntem în autoizolare  
Articolul următorAutoritățile suedeze estimează că noul coronavirus a ajuns în țară în noiembrie