O doza de vitamina B luata zilnic poate combate eficient pierderile de memorie ale persoanelor varstnice si protejeaza creierul impotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu.

Studiul a presupus monitorizarea atenta a activitatii mentale la persoanele varstnice, care se confruntau cu probleme de memorie. Cercetarea a durat doi ani si a fost realizata pe un esantion de 250 de persoane, care fie erau afectate de probleme cognitive usoare, fie erau deja intr-o stare avansata a bolii Alzheimer.

Participantii la studiu au avut varsta minima de 70 de ani si pe tot parcursul cercetarii le-a fost administrata vitamina B in mod natural. Cu alte cuvinte, varstnicii au consumat mai multe alimente cunoscute pentru continutul bogat de vitamina B, dintre care fasole, carne, cereale integrale si banane.

Rezultatele nu au intarziat sa apara si astfel s-au observat modificari imbucuratoare la toti pacientii cu probleme mentale, care au consumat vitamina B. Spre deosebire de perioada in care varstnicii nu au consumat vitamina B, de aceasta data ei s-au descurcat mult mai bine in gestionarea informatiilor.

Persoanele in varsta incluse in studiu si-au amintit fara efort lucruri normale, si-au planificat cu mai multa usurinta activitatile si si-au organizat mai usor timpul liber si informatiile. Astfel, specialistii au constatat ca vitamina B are un rol benefic in mentinerea proceselor mentale.