Craiova, centrul diabetologiei romanesti de Ziua Mondiala a Diabetului

0
39

Prevalenta diabetului la nivel mondial este in continua crestere. De aceea Ziua Mondiala a Diabetului este, in fiecare an, un prilej de a ne reaminti ca aceasta afectiune este o problema majora de sanatate publica si ca este foarte important sa ne informam cu privire la preventia diabetului si sa cunoastem factorii de risc care determina aparitia bolii. Diabetul este o afectiune care nu tine cont nici de varsta, nici de sex si nici de scara ierarhica a societatii.

Dovada ca in Craiova si primarul are diabet. Desi recunoaste ca pana in 2011 Primaria Craiovei nu s-a implicat foarte mult in viata persoanelor cu diabet, totusi primarul Antonie Solomon doreste ca pe viitor craiovenii sa fie mult mai informati in ceea ce priveste diabetul. Mai mult decat atat, primarul Antonie Solomon a acceptat ca de Ziua Mondiala a Diabetului Craiova sa se transforme intr-un centru al diabetologiei romanesti si recunoaste ca alaturi de medicii specialisti, Primaria poate face lucruri extraordinare pentru diabetici, dar si pentru sanatatea populatiei in general. Ziua Mondiala a Diabetului se va desfasura in acest an sub mesajul „Controleaza-ti diabetul”.

La nivel national, manifestarea va fi sarbatorita la Craiova, in perioada 12-14 noiembrie 2011. Organizatorii acestui eveniment sunt Asociatia Romana de Educatie in Diabet si Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Dolj.

Articolul precedentUNOPA: Pacientii seropozitivi din Bucuresti si din mai multe judete nu primesc tratament
Articolul următorIn Romania, 70.000 de persoane sunt afectate de maladia Parkinson