Covid-2019: O buzoiancă întoarsă din Italia, plasată în carantină

0
65

O buzoiancă întoarsă din Italia a fost plasată în carantină la tabăra de la Arbănași, unde va rămâne timp de 14 zile, a anunțat Prefectura Buzău. Femeia de 52 de ani, originară din Largu, s-a întors duminică seară din regiunea Lombardia. Pe drum, a aflat că o colegă din Italia a fost internată, cu simptome de gripă și este supspectă de Covid-2019. Când a ajuns la Buzău, a sunat la 112, la o ambulanță a transportat-o la un pavilion special al secției de Boli Contagioase, din cadrul Spitalului de Urgență din Buzău.

„După ce i s-au prelevat probe care au fost trimise la Institutul ‘Matei Balş’, femeia suspectă de coronavirus sosită din Italia a fost transferată, în cursul nopţii (duminică spre luni n.r.), la tabăra de la Arbănaşi, unde va sta 14 zile. În această locaţie i se asigură apă, hrană, produse de igienă şi asistenţă medicală permanentă”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Alte trei persoane care au călătorit cu același microbuz, doi bărbaţi şi o femeie, sosiţi duminică în Galaţi au fost plasate în carantină. Potrivit autorităţilor sanitare, cei trei nu au simptome de boală. Cu toate acestea, ei vor fi ţinuţi în carantină, 14 zile, într-un centru special, aşa cum a decis, duminică seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Și un grup de liceeni şi cadre didactice din Alba Iulia care s-au reîntors, duminică noaptea, din regiunea italiană Veneto, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de coronavirus, au fost plasați în carantină, dar la domiciliu. Toți membrii grupului, 45 de elevi și șase însoțitori, au fost consultaţi, la sosirea în Alba, de către specialişti şi au plecat apoi fiecare spre casă, urmând să fie monitorizaţi în următoarele două săptămâni zilnic, prin întrebări adresate telefonic, cu privire la starea lor de sănătate.

DSP Alba le-a transmis părinţilor pe WhatsApp un set de recomandări, respectiv „izolare în cameră individuală, nu cu alţi membri ai familiei, cu grup sanitar, dacă se poate, separat, cu veselă separat pentru servirea mesei, cu mâncarea servită în camera lor, unde sunt izolaţi”.

Toți românii din cele două regiuni din Italia unde este carantină din cauza Covid-2019, Lombardia și Veneto – vor fi plasați automat în carantină timp de 14 zile în România, în cazul în care revin în țară, indiferent dacă prezintă sau nu simptome. Autoritățile au informații că unii dintre românii din Italia se întorc în aceste zile în România, cu autoturismele personale, cu autocare sau cu avionul, de teama faptului că în Italia s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri de coronavirus din Europa.

Trei oameni au murit în Italia, iar infectarea cu noul coronavirus a fost confirmată la 152 de persoane.

 

Articolul precedentAl treilea deces provocat de coronavirus în Italia
Articolul următorCoronavirus: Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” cere suspendarea cursurilor pentru 14 zile