COVID-19: Turcia anunţă carantină totală timp de cinci zile, după ce numărul deceselor a atins un nou record

0
36

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că Turcia va impune lockdown total timp de cinci zile,  începând din 31 decembrie, în contextul în care datele oficială arată că bilanţul noilor decese zilnice arată un record de 229, conform DPA şi EFE.

O interdicţie de circulaţie la nivel naţional urmează să înceapă la 21:00 (18:00 GMT) în ajunul Anului Nou şi să se încheie la 5:00, pe 4 ianuarie, a spus Erdogan, după o şedinţă a cabinetului.

În acest timp, oamenii vor trebui să rămână acasă, până acum nefiind furnizate informaţii cu privire la posibilele excepţii. În timpul recentelor interdicţii de circulaţie, magazinele şi supermarketurile au rămas deschise, în timp ce restaurantele şi cafenelele au fost închise.

Ad in title

Anunţul vine în momentul în care Turcia a raportat cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19.

Ministrul Sănătăţii,, Fahrettin Koca a declarat că 229 de persoane au murit şi 29.617 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Datele oferite de Guvern despre noile cazuri de Covid-19 arată că în ultimele 24 de ore au fost infectate 29.617 persoane.

Articolul precedentO mutaţie a coronavirusului, suspectată pentru creşterea numărului de cazuri în sudul Marii Britanii
Articolul următorOMS spune că cei vaccinați trebuie să poarte în continuare mască și să se distanțeze. Care este motivul?