COVID-19: O „mănuşă pentru îmbrăţişări”, inventată de o femeie care voia să-şi strângă mama în braţe

0
294

O folie din plastic dotată cu patru mâneci şi agăţată de o sfoară pentru rufe este soluţia ingenioasă dezvoltată de o femeie din Canada pentru a-şi putea îmbrăţişa mama în deplină siguranţă în plină pandemie de COVID-19.

În oraşul Guelph, din sudul provinciei canadiene Ontario, Carolyn Ellis şi soţul acesteia, Andrew, au pus la punct această ”mănuşă pentru îmbrăţişări” în ajunul Zilei Mamei, celebrată anul acesta pe 10 mai în America de Nord.

‘Mi-am spus că ea (mama acesteia, n.r.) nu va primi îmbrăţişări şi că ar trebui să facem ceva în acest sens şi că aş vrea să-i ofer o îmbrăţişare de Ziua Mamei”, a explicat Carolyn Ellis pentru AFP citată de Agerpres.

Mânecile, tot din plastic, au fost fixate de bucata principală cu ajutorul unei benzi adezive, permiţând ca două persoane să se strângă în braţe fără contact direct.

”A fost într-adevăr o muncă de echipă să încercăm să stabilim dimensiunile şi înălţimea mânecilor. Am muncit sâmbătă până târziu în noapte şi a fost gata duminică, pentru Ziua Mamei. A fost un cadou minunat”, a mai spus Carolyn Ellis.

Înregistrarea filmată cu această ocazie şi publicată pe reţelele de socializare a devenit virală în scurt timp.

”Voiam doar să-mi îmbrăţişez mama”, a spus aceasta. ”A fost surprinzător, ne-a şocat când am constatat cât de populară a devenit. Am fost încântaţi că şi alte persoane au putut beneficia de îmbrăţişarea noastră. A fost minunat”, a relatat canadianca.

Bineînţeles că o îmbrăţişare învelită în plastic nu valorează cât o strângere reală, dar este cu toate acestea un gest destul de reconfortant după mai multe săptămâni de izolare la domiciliu şi alte măsuri de distanţare socială, a mai spus ea.

”Ne-a permis să revenim la o formă de normalitate, ne-a dat o rază de speranţă. Această senzaţie fizică e ca şi cum te-ai întoarce acasă. O îmbrăţişare din partea mamei, e atât de bine”, a concluzionat Carolyn Ellis.

Articolul precedentAprobare de punere pe piață pentru o nouă modalitate de diagnosticare a SARS-CoV-2
Articolul următor200 de aparate de ventilație vor fi donate Rusiei de către SUA