COVID-19: Merkel şi Macron, discuții cu şefii instituţiilor UE despre noua tulpină de coronavirus

0
362

Liderii europeni au discutat despre noua situaţie creată de apariţia unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie. Preşedintele francez, Emmanuel Macron și cancelarul german, Angela Merkel, au avut discuții telefonice despre acest subiect, duminică, cu şefii principalelor instituţii ale UE: preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, informează DPA.

Un reprezentant al Ministerului de Externe francez a declarat la postul public de televiziune că ”Franţa doreşte o poziţie europeană coordonată în această chestiune şi speră că o decizie în acest sens să poată fi anunţată cât mai curând.”

De asemenea, Emmanuel Macron a convocat o reuniune a Consiliului Naţional de Apărare al Franţei. Preşedintele francez are el însuşi COVID-19 şi se află în izolare, starea sa fiind stabilă, potrivit unui anunţ al Palatului Elysee.

Între timp, Austria a anunţat de asemenea că va suspenda zborurile către şi dinspre Marea Britanie, decizii similare fiind luate până în prezent de Belgia, Olanda şi Italia. Germania a anunţat că examinează, de asemenea, o posibilă suspendare a acestor zboruri.

Guvernul britanic a decis instituirea nivelului maxim de restricţii antiepidemice la Londra şi într-o parte a Angliei, unde noua tulpină de coronavirus a provocat a creştere semnificativă a numărului noilor cazuri de COVID-19.

Consilierul ştiinţific al guvernului de la Londra, Patrick Vallance, a declarat că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 a apărut la jumătatea lunii septembrie în sud-estul Angliei, la Londra ori în comitatul Kent, iar, în prezent, tinde să devină forma dominantă în Marea Britanie şi a provocat o creştere puternică a spitalizărilor în decembrie.

 

Articolul precedentCNSU: Se suspendă zborurile din şi către Marea Britanie şi Irlanda, pentru 14 zile
Articolul următorNoua tulpină de coronavirus: Franţa suspendă transporturile dinspre Marea Britanie. Reuniune de urgenţă a UE