Marea Britanie a devenit miercuri prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech. Vaccinul, destinat utilizării pe scară largă, va fi disponibil de la începutul săptămânii viitoare, a transmis Reuters.

„Guvernul a acceptat astăzi recomandarea de la Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), autoritatea de reglementare, pentru a aproba vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19”, potrivit reprezentanților Guvernului. Vaccinul urmează să fie lansat, în Marea Britanie, săptămâna viitoare.

Pfizer a declarat că autorizația de utilizare de urgență a Marii Britanii marchează un moment istoric în lupta împotriva COVID-19.

„Această autorizație este un obiectiv îndeplinit și am aplaudat MHRA pentru capacitatea de a efectua o evaluare atentă și de a lua măsuri în timp util pentru a ajuta la protejarea oamenilor din Marea Britanie”, a declarat directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

„Pe măsură ce anticipăm noi autorizații și aprobări, ne concentrăm pe același nivel de urgență pentru a furniza în siguranță un vaccin de înaltă calitate în întreaga lume.”, a mai precizat directorul Pfizer.