COVID-19: Institutul Român de Psihoterapie Integrativă oferă gratuit suport psihoemoţional online

0
228

Institutul Român de Psihoterapie Integrativă (IRPI) oferă gratuit informaţii şi suport psihoemoţional online tuturor persoanelor aflate în autoizolare, carantină sau direct afectate de situaţia de criză generată de COVID-19.

„Un număr de peste 100 de psihoterapeuţi stau la dispoziţia celor care au nevoie de sprijin, conform unei grile de program care se regăseşte pe site-ul IRPI. Aceştia sunt disponibili pentru publicul larg în intervalul 8.00 – 20.00, iar pentru personalul medical programul este, în unele zile, până la ora 02.00, cu posibilitate de prelungire. Specialiştii oferă informaţii şi suport psihoemoţional online tuturor persoanelor aflate în autoizolare, carantină sau direct afectate de situaţia de criză generată de COVID-19”, precizează IRPI într-un comunicat transmis joi Agerpres.

Publicul larg poate accesa un terapeut al IRPI la https://irpi.ro/irpi-psihoterapie-integrativa-pentru-situatii-de-urgenta.

Cadrele medicale şi familiile acestora – https://irpi.ro/psihoterapie-integrativa-pentru-situatii-de-urgenta-suport-personal-medical/.

Începând din 23 martie, o echipă complexă de psihoterapeuţi este implicată în campania iniţiată de IRPI. Psihoterapeuţii lucrează pro-bono, implicându-se în relaţia cu cetăţenii şi personalul medical în cadrul a două acţiuni specifice: „Fii bine, fii informat!” – se adresează tuturor persoanelor aflate în autoizolare, carantină sau direct afectate de contextul pandemiei COVID-19 şi „Împreună suntem mai puternici!” – se adresează personalului medical aflat în prima linie şi familiilor acestora, se arată în comunicat.

Articolul precedentComisia mobilizează 3 miliarde de euro pentru a finanța sistemele de sănătate din statele membre
Articolul următorSpania are peste 10.000 de decese cauzate de COVID-19