COVID-19 Grecia: Noi reguli pentru turiștii care doresc să intre în statul elen pe cale terestră

0
66

Grecia a decis să impună, de la 1 iulie, noi reguli pentru turiștii care vor să intre în statul elen pe cale terestră. Aceștia vor fi testați pentru COVID-19 aleatoriu, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală.  Persoanele care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinate și 7 zile dacă sunt vaccinați.

Regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul, potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE, Oana Darie.

”Există un element de noutate pentru cetățenii care urmează să se deplaseze în Grecia – a fost introdusă recent obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de țara de origine. (…) Cei depistați pozitiv vor fi supuși regimului de carantină pentru o perioadă de zece zile, fie la locul de domiciliu, dar în cazul turiștilor vorbim de locații stabilite de autoritățile elene. Există o categorie specială, pentru cei care au fost imunizați, fie cu vaccin cu doză dublă sau unică și au, totuși, un rezultat pozitiv la această testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de șapte zile, iar în ultima zi de carantină, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR. Și vaccinații vor fi testați”, a declarat Oana Darie miercuri seară la un post de televiziune.

Ad in title

Purtătorul de cuvânt al MAE a făcut și câteva recomandări pentru persoanele care vor să meargă în Grecia.

”Aș vrea să subliniez câteva recomandări – să încercăm să evităm deplasarea în weekend, dar mai ales în prima parte a zilei de sâmbătă, pentru că atunci se adună fluxuri de turiști din toată regiunea, să completăm toate documentele din timp, astfel încât să evităm timpii suplimentari. Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislației din Grecia duce la nepermitarea intrării și o amendă de 500 de euro. Faptul că polițiștii permit să completeze la fața locului e o decizie luată punctual de polițiștii de frontieră. Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai ușor să mergem în Grecia cu avionul. Turiștii care intră terestru în Grecia vor fi testați, nu contează că sunt vaccinați, testați, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a spus Oana Darie la Digi24.

Articolul precedentLegea privind alăptarea în spaţii publice, promulgată
Articolul următorCoronavirus: Certificatul digital european pentru COVID-19 a intrat în vigoare