Școlile, liceele, barurile, cafenelele și restaurantele vor fi închise în 38 de municipalități daneze, printre care Copenhaga și celelalte două mari orașe ale țării, în încercarea de a stopa avansul pandemiei de coronavirus, a anunțat, luni, premierul acestei țări scandinave, citat de AFP.

„Infecția este prea ridicată și situația prea preocupantă. Drept urmare, trebuie să luăm măsuri pentru a controla infectarea și, deci, epidemia”, a afirmat, într-o conferință de presă, premierul Mette Frederiksen, care le-a cerut danezilor să se rezume la întâlniri de maximum zece persoane de Crăciun și de Anul nou.

Ca și în primăvară, elevii vor reveni la sistemul online, începând de miercuri, dată de la care barurile, cafenelele și restaurantele vor fi închise, cu excepția celor pentru livrări la domiciliu.

Bibliotecile, sălile de sport, cinematografele și teatrele își vor închide și ele porțile

Restricțilei sunt valabile până pe 3 ianuarie, pentru a controla o creștere calificată drept „exponențială” de ministrul Sănătății, Magnus Heunicke.

Restricțiile vizează cele mai afectate zone ale țării scandinave: Copenhaga și periferia sa, Aarhus (vest) și Odense (centru), unde este concentrată aproape jumătate din populația țării.