COVID-19: Care sunt zonele cu cei mai mulți cetățeni infectați

0
249

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 21 – 27 august, 38,4% dintre cazurile de COVID-19 sunt înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Prahova, Bacău şi Galaţi; potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 57,7% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

În perioada amintită au fost înregistrate 3.326 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate patru decese la pacienţi cu COVID-19.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 57,8% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Articolul precedentMinisterul Sănătății (re)vine cu lămuriri: Câte paturi destinate tratării pacienților cu arsuri severe sunt, de fapt, în România și câte sunt promise
Articolul următorDr. Dana Popescu(SJU Târgu-Jiu): Întrebări frecvente despre testul Babeș-Papanicolau