Covasna: Pacientul internat la SJ Sfântu Gheorghe nu este infectat cu COVID-19

0
127

Testele efectuate de Institutul „Matei Balş” din Bucureşti relevă că pacientul internat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după ce s-a întors din Italia, nu este infectat cu noul coronavirus.

„Vă informăm că în cazul pacientului din Sfântu Gheorghe,  internat şi izolat luni la secţia de Boli infecţioase a Spitatului, suspect de coronavirus, testele efectuate la Institutul ‘Matei Balş’ nu au confirmat  infectarea cu COVID-19. Vă amintim că pacientul a fost asimptomatic pe toată perioada izolării”, menţionează conducerea spitalului, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, a precizat că bărbatul, care a venit din Italia cu autoturismul personal, împreună cu familia sa, a sunat la 112 pentru că avea febră şi a fost transportat de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe.

Galaţi: Mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate şi igienizate zilnic

Cele 176 de mijloace transport în comun din municipiul Galaţi sunt dezinfectate şi igienizate zilnic, în cadrul măsurilor pentru prevenirea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus iniţiate de Primăria Municipiului Galaţi, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de societatea locală de transport public Transurb Galaţi.

De asemenea, societatea a luat măsuri de prevenire a îmbolnăvirii conducătorilor auto, acestora fiindu-le puse la dispoziţie soluţii antibacteriene pentru mâini şi măşti medicinale de protecţie.

Articolul precedentDiana Păun: Este necesară cooperarea interstatală în cazul bolilor rare
Articolul următorVIDEO- Întâlnire dintre conducerile unităților de învățământ și medici, pe tema prevenirii bolilor