Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul din Piatra Neamț la solicitarea procurorilor de la Parchetul General care se ocupă de ancheta incendiului în urma căruia au murit zece pacienți COVID-19.

„A fost trimisă o echipă a Corpului de Control al ministrului Sănătății la spitalul din Piatra Neamț, la solicitarea Parchetului General. Este o echipă mixtă, formată din mai mulți specialiști”, a declarat pentru Sănătatea Tv și RoHealth Review, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

Verificările vizează organizarea activității în secția ATI, acolo unde a izbucnit incendiul produs în luna noiembrie 2020, precum și respectarea protocoalelor medicale.

În incendiul izbucnit pe 14 noiembrie 2020 în Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț și-au pierdut viața zece pacienți, care erau internați cu COVID-19, iar un medic a suferit arsuri grave, fiind transferat la un spital din Belgia. Alți 6 pacienți cu COVID-19 care erau internați acolo, dar care nu au suferit arsuri, au fost transferați atunci la Lețcani. Doar unul dintre ei a rămas în viață.

mcafee lizenz kaufen