Coronavirusul este foarte probabil de origine animală, anunță OMS

0
58

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că toate dovezile disponibile sugerează că noul coronavirus apărut în China anul trecut a provenit de la animale şi nu a fost manipulat sau produs în laborator.

„Toate dovezile disponibile sugerează că virusul are o origine animală şi nu a fost manipulat sau produs într-un laborator sau altundeva”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, relatează Reuters citată de Agerpres.

„Probabil virusul este de origine animală”, a mai spus ea, însă nu este clar modul în care virusul a traversat bariera între specii până la om, dar există cu siguranţă o gazdă de origine animală intermediară.

Ad in title

„Cel mai probabil rezervorul ecologic este în lilieci, însă modul în care virusul s-a transmis de la lilieci la oameni urmează să fie stabilit şi descoperit”, a mai spus oficialul OMS.

Ea nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă este posibil ca virusul să fi scăpat din neatenţie dintr-un laborator. Institutul de Virologie din Wuhan a respins zvonurile potrivit cărora ar fi sintetizat virusul sau ar fi permis ca acesta să scape din laborator.

Articolul precedentCasele funerare din Madrid vor difuza funeraliile online pentru a limita răspândirea noului coronavirus
Articolul următorAlte 16 persoane au fost ucise de infecția cu noul coronavirus; bilanțul a ajuns la 498 decese