301 persoane de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, depistate pozitiv

0
44

Direcția de Sănătate Publică Suceava a confirmat că, 301 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, în urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19 efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică.

Astfel, din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi, iar dintre cele 86 de cadre de îngrijire testare, 59 au fost depistate pozitiv.

În contextul acestei situații DSP Suceava a dispus izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși și găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.

Ad in title

Totodată, pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.

Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție, respectiv mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.

 

Articolul precedentAvocatul Poporului cere autorităţilor să liniştească populaţia că nu vor lua măsuri de separare a bătrânilor
Articolul următorNumărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a ajuns la 9.242 în România