Coronavirus: Varianta Omicron a devenit dominantă în Europa, potrivit ECDC

0
160

Omicron a devenit varianta dominantă a noului coronavirus în Uniunea Europeană şi în Spaţiul Economic European (SEE), a anunţat, vineri, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), informează AFP.

„Tipul de transmitere a variantei Omicron în UE şi SEE a trecut de la comunitar la dominant”, au precizat reprezentanţii ECDC, o agenţie cu sediul general în Stockholm, într-un raport săptămânal.

SEE include cele 27 de ţări membre ale UE, precum şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Potrivit ECDC, varianta Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud în noiembrie 2021, este în prezent „dominantă în majoritatea ţărilor din UE/SEE, cu o prevalenţă medie de 78%”.

Europa se confruntă în această perioadă cu o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19. Numărul infectărilor a crescut cu 9% în ultima săptămână, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat săptămâna trecută că varianta Omicron ar putea să infecteze jumătate din populaţia din regiunea europeană până în luna martie.

Articolul precedentUtilizarea vaccinului anti-COVID Pfizer la grupa de vârstă 5-11 ani, recomandată de Comitetul consultativ al OMS
Articolul următorStudiu: Vaccinarea anti-COVID-19 nu afectează fertilitatea