Coronavirus: Ungaria va introduce certificate de imunitate

0
93
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Guvernul ungar a decis să introducă certificate de imunitate la coronavirus pentru persoanele care au fost vaccinate sau au trecut prin infecţie, a anunţat, joi, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI.

Certificatul va fi emis persoanelor care au primit a doua doză de vaccin, documentul urmând să indice data administrării acesteia, a precizat Gergely Gulyas în briefingul de presă săptămânal.

Pacienţilor care s-au recuperat de pe urma COVID-19 li se va emite un certificat cu data externării din spital sau a primului test PCR negativ după infectare, ori a celei de-a zecea zile după primul test PCR pozitiv, a adăugat Gulyas.

Acesta a precizat că ambele tipuri de certificate vor fi gratuite.

O altă posibilitate este ca persoanele care au fost infectate să obţină un certificat pe baza rezultatelor de la un laborator autorizat, însă, în acest caz, pentru emiterea documentului va fi percepută o taxă, a menţionat purtătorul de cuvânt al lui Orban.

Articolul precedentÎncă un deces în rândul pacienților transferați la alte spitale ca urmare a incendiului de la ”Matei Balș”
Articolul următorCOVID-19 a mai făcut o victimă în rândul personalului medical