Coronavirus: Ungaria, prima țară din Uniunea Europeană care folosește vaccinul Sinopharm din China

0
16
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Ungaria a început, miercuri, să folosească vaccinul împotriva COVID-19 produs de laboratorul chinez Sinopharm , devenind prima ţară din Uniunea Europeană care utilizează acest ser, după ce apelase deja şi la vaccinul rusesc Sputnik V, relatează AFP şi Reuters.

„Este o zi importantă, pentru că începem inocularea cu vaccinurile chineze”, a transmis premierul Viktor Orban într-un scurt mesaj postat pe o rețea de socializare.

„Asta îmi dă speranţă că cei responsabili cu apărarea vor putea fi vaccinaţi de săptămâna viitoare”, a mai spus premierul ungar.

Ad in title

În acelaşi timp, Orban a mai afirmat că Ungaria nu îşi poate relaxa deocamdată izolarea parţială, din cauza celui de-al treilea val de infectări şi pentru că doar o mică parte din populaţie a fost vaccinată până acum.

„Situaţia nu este uşoară, dar avem veşti bune, au ajuns multe vaccinuri şi numărul persoanelor vaccinate va creşte”, a spus premierul ungar.

„Cu toate acestea, Ungaria este ameninţată de un al treilea val” al pandemiei, a adăugat Orban.

Până miercuri, Ungaria a raportat 410.129 de cazuri de infectări, dintre care 14.552 decese. Aproximativ 471.000 de persoane au fost vaccinate, ceea ce reprezintă aproape 5% din populaţia Ungariei, conform unui bilanţ al guvernului.

„Nu putem vorbi despre vreo relaxare (a restricţiilor)”, a spus Orban, care pare astfel să renunţe la planul anunţat la începutul lunii, conform căruia până luni urma să fie anunţate decizii privind relaxarea, fiind luată în considerare o redeschidere a activităţilor în jurul Paştelui.

În urma restricţiilor introduse în noiembrie, circulaţia pe timpul nopţii şi adunările sunt interzise, iar barurile şi cluburile sunt închise.

Ungaria speră ca într-o săptămână să ajungă la un număr de 800.000 de persoane vaccinate cu prima doză, a spus, marţi, un oficial guvernamental.

Articolul precedentINSP: Trei scenarii pentru evoluția COVID-19. Toate anunţă o creştere constantă a numărului de cazuri
Articolul următorMetodologia de supraveghere a COVID-19 a fost actualizată