Coronavirus: Ungaria creşte intervalul dintre doze pentru a vaccina un număr cât mai mare de oameni

0
161
vaccin, COVID-19
vaccin, COVID-19

Autorităţile ungare au decis să crească intervalul dintre cele două doze ale vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca pentru a imuniza, cel puţin parţial, cât mai repede un număr cât mai mare de populaţie, relatează, luni, EFE.

În cazul vaccinului de la Pfizer/BioNTech, a doua doză se va injecta la 35 de zile după prima, faţă de 25 de zile până acum, în timp ce pentru vaccinul de la AstraZeneca a doua doză va fi administrată după 12 săptămâni.

„Această nouă strategie a fost necesară pentru ca un număr cât mai mare de oameni să primească cel puţin prima doză”, a explicat, luni, la o conferinţă de presă, responsabila departamentului de sănătate publică din Ungaria, Cecilia Mueller.

Aceasta a avertizat că în următoarele săptămâni va avea loc „o creştere dinamică” a răspândirii coronavirusului, precizând că o singură doză oferă o anumită imunitate.

Ungaria a intrat în cel de-al treilea val al pandemiei, cu o medie zilnică de 3.897 de noi cazuri şi 102 decese raportate în ultimele șapte zile.

Ungaria, o ţară cu aproximativ 9,7 milioane de locuitori, a vaccinat 6,9 % din populaţie.

Această ţară central-europeană este deocamdată singura din Uniunea Europeană care utilizează vaccinurile Sinopharm din China şi Sputnik V din Rusia, care nu au primit autorizaţie de la Bruxelles.

Articolul precedentSUA: Numărul cazurilor noi de COVID-19, la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Bilanțul CNCAV