Coronavirus: Toți locuitorii din Hong Kong vor fi testați anti-COVID-19

0
464

Toţi cei 7,5 milioane de locuitori ai oraşului Hong Kong vor fi supuşi testării obligatorii anti-COVID-19,  au anunţat autorităţile, care se confruntă cu cel mai grav focar de COVID -19 din ultimii doi ani, relatează AFP.

”Una dintre măsurile pe care le pregătim şi aceasta foarte serios este un screening universal obligatoriu. Astfel îi vom testa pe toţi cei din Hong Kong”, a declarat directorul executiv al Regiunii Administrative Speciale Hong Kong, Carrie Lam, într-o conferinţă de presă, invocând o ”situaţie critică” în oraş.

Testarea în masă a populaţiei este o practică obişnuită în China continentală, ale cărei autorităţi respectă o politică ”zero Covid”, care le determină, de asemenea, să izoleze oraşe întregi timp de săptămâni.

Carrie Lam a exclus, însă, închiderea Hong Kong-ului, măsură greu de aplicat într-un oraş a cărui densitate a populaţiei este una dintre cele mai mari din lume.

La începutul lunii februarie, autorităţile au întărit setul de reguli privind distanţarea fizică. Adunările mai mari de două persoane sunt interzise în locuri publice şi reuniunile private sunt limitate la maximum două gospodării. Din ianuarie, barurile şi restaurantele se închid la ora 18:00, iar cinematografele, muzeele, sălile de sport şi alte locuri publice sunt închise.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele chinez Xi Jinping a cerut Hong Kong-ului să ia ”toate măsurile necesare” pentru a opri pandemia.

Acest important centru financiar global se confruntă în prezent cu o progresie exponenţială a virusului, legată de varianta foarte contagioasă Omicron, care subminează politica locală ”zero COVID”, aliniată cu cea a Beijingului.

Peste 11.000 de cazuri noi au fost înregistrate numai vineri, după 12.000 joi, iar sistemul de sănătate din Hong Kong a fost complet depăşit în decurs de câteva zile.

Articolul precedentGCS: Peste 12.000 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore
Articolul următorGCS: 12.319 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 148 decese, de la ultima raportare