Coronavirus: Timpul de așteptare pentru recoltarea probelor biologice s-a dublat în București

0
312

Timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere evoluția numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul Capitalei, a informat, luni, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, în ședința de la Prefectură.

”SABIF a informat public Instituţia Prefectului, grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor bilologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri. SABIF a dispus şi ia măsurile necesare, în sensul de a solicita suplimentarea cu echipaje, pentru a reduce aceşti timpi de aşteptare, pentru recoltarea probelor biologice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Mariana Stancu-Țipișcă.

De asemenea, DSP a informat cu privire la necesitatea unui nou centru de carantinare şi izolare instituţionallizat, pentru persoanele cărora li se eliberează decizie de carantinare în această perioadă.

”S-a făcut o evaluare a centrelor de vaccinare, la nivelul oraşului Bucureşti, şi am fost informaţi, Prefectura a fost informată de către DSP cu privire la situaţia centrelor de evaluare care sunt în curs de autorizare sau care au fost deja autorizate. Deocamdată, raportat la situația actuală epidemiologică, s-a pus în discuţie suplimentarea cu un centru instituţionalizat pentru această carantină instituţionalizată”, a mai declarat Mariana Stancu-Ţipişcă.

Articolul precedentGCS: 8.118 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. La ATI sunt internați 485 de pacienți
Articolul următorINSP: Aproape 55% din cazurile COVID-19, înregistrate la persoane nevaccinate în săptămâna 3-9 ianuarie