Coronavirus SUA: Aproape 66 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19

0
45

Aproximativ 66 de milioane de persoane din Statele Unite, din cele aproximativ 330 de milioane cât este populația SUA, au primit deja ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, ceea ce înseamnă imunizarea a 20% din rezidenți, conform datelor publicate joi de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

De altfel, 112 de milioane de americani, respectiv  o treime din populaţia ţării, au primit cel puţin o doză de vaccin, informează DPA, potrivit Agerpres, campania de vaccinare împotriva noului coronavirus începând în Statele Unite la jumătatea lunii decembrie 2020.

În total, aproape 174 de milioane de doze au fost administrate în această ţară.

Ad in title

Statele Unite folosesc vaccinurile Moderna şi Pfizer/ BioNTech, care necesită două doze, dar şi vaccinul Johnson & Johnson, care este administrat într-o singură doză.

Preşedintele Joe Biden a promis că Statele Unite vor deţine un număr suficient de vaccinuri pentru ca întreaga populaţie adultă americană să poată să se vaccineze până la sfârşitul lunii mai, potrivit sursei citate.

Articolul precedentFranța: Persoanele sub 55 de ani, imunizate cu prima doză AstraZeneca, vor face rapelul cu un vaccin diferit
Articolul următorPremierul Florin Cîțu: De la sfârșitul lunii iulie, am putea renunţa la masca de protecţie