Coronavirus: Starea de urgență ar putea fi prelungită în Spania

0
340

Starea de urgență impusă în Spania în contextul crizei provocate de răspândirea Covid-19 va trebui extinsă mai mult de cele 15 zile, au afirmat reprezentanții guvernului spaniol. Totodată, este luată în considerare și închiderea granițelor.

”Evident, va trebui să extindem această situaţi … în 15 zile eu nu cred că vom fi în poziţia de a câştiga această luptă”, a afirmat ministrul spaniol al transporturilor Jose Luis Abalos pentru postul de radio RNE, citat de Agerpres.

Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa, după Italia, de epidemia COVID-19, iar starea de urgență a fost decretată ieri pentru o perioadă de două săptămâni.

Populaţia de 47 de milioane de persoane se află sub un regim de restricţii parţiale pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Oamenii au permisiunea de a părăsi locuinţele numai pentru a merge la serviciu, la farmacii sau la spital, însă până acum nu s-a decis închiderea granițelor.

Ministrul spaniol de Interne Fernando Grande-Marlaska a declarat pentru postul de radio Cadena Ser că, în prezent, închiderea frontierelor este una dintre opţiunile analizate de guvern. Măsura ar urma să fie analizată în această după-amiază.

Până acum, în Spania s-au înregistrat 7.753 de cazuri confirmate de Covid-19 și 288 de decese.

 

Articolul precedentStarea de urgență permite limitarea activității spitalelor publice
Articolul următorCoronavirus: Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac