Coronavirus Slovacia: Restricții pentru persoanele nevaccinate începând de luni

0
52

Slovacia va impune de luni, 22 noiembrie, restricţii de mobilitate pentru persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus.

Acestea nu vor mai putea intra în restaurante, în magazinele care comercializează bunuri neesenţiale şi centrele comerciale sau să asiste la evenimente sportive, după modelul Austriei, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Ţara central-europeană, cu o populaţie de 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat un număr record de contagieri în ultimele zile, cu peste 8.000 de cazuri raportate marţi. În acest context, medicii au avertizat că au rămas puţine paturi disponibile la terapie intensivă.

Slovacia are a treia rată de vaccinare cea mai scăzută din Uniunea Europeană, cu 45% din populaţie vaccinată cu schema completă, iar multe spitale din ţară se afla la limita capacităţii ca urmare a noului val al pandemiei de COVID-19.

În urma noilor restricţii, doar persoanele care au fost vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele şase luni vor putea participa la activităţi de agrement, asista evenimente publice şi intra în baruri şi restaurante.

”Ca prim-ministru, am responsabilităţi şi nu vreau să mă joc cu vieţile cetăţenilor”, a declarat joi şeful guvernului, Eduard Heger, la anunţarea noilor măsuri într-o intervenţie televizată, potrivit sursei citate.

În Austria, persoanele nevaccinate nu pot ieşi din casă decât pentru a merge la muncă, a ajuta persoanele în vârstă sau a face cumpărături de primă necesitate.

Articolul precedentAndrei Baciu, despre procentul pacienților nevaccinați, internați la ATI
Articolul următorArafat, despre certificatul verde și pentru cei care au anticorpi