Coronavirus: Rusia a început primele teste pe animale pentru un vaccin

0
286

Rusia a anunţat că a început să testeze pe animale un vaccin împotriva noului tip de coronavirus şi speră că va obţine primele specimene cu rezultate promiţătoare în luna iunie, informează AFP.

„Începem deja testele pe animale de laborator (…) pentru a evalua eficacitatea şi securitatea” vaccinului, a declarat luni Ilnaz Imametdinov, un responsabil al Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie cunoscut sub numele de Vektor, la postul public de televiziune Rossia 1.

În total, în jur de zece tipuri de vaccin au fost create până în prezent la acest centru cu sediul în Novosibirsk (vestul Siberiei), care a elaborat de asemenea teste menite să detecteze noul tip de coronavirus, potrivit postului de televiziune, citat de Agerpres.

„Începând cu luna iunie, preconizăm să prezentăm unul sau două tipuri (de vaccin) la care testele au dat cele mai bune rezultate”, a precizat Imametdinov.

Rusia a anunţat la sfârşitul lui ianuarie că a primit de la China genomul de COVID-19, asigurând că începe imediat dezvoltarea unui vaccin împotriva acestui nou tip de coronavirus.

Autorităţile sanitare americane au anunţat luni că primul test clinic pentru testarea unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus a început la Seattle şi ar urma să includă participarea a 45 de adulţi voluntari.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 80% dintre cazurile de contaminare cu noul coronavirus sunt uşoare, 14% sunt grave şi aproape 5% sunt critice, provocând probleme respiratorii severe, în timp ce plămânii se umplu cu fluide ce împiedică oxigenul să ajungă la organe.

În mod oficial, în Rusia au fost înregistrate 93 de cazuri de COVID-19 şi niciun deces.

Articolul precedentBerlusconi donează 10 milioane de euro regiunii Lombardia
Articolul următorOMS: Persoanele care au suspiciunea că s-au infectat cu coronavirus să nu ia ibuprofen