Coronavirus: Record de aproape 3.700 de decese zilnice în India

0
42
Foto: etemaaddaily.com

India a înregistrat cel mai ridicat bilanț al deceselor cauzate de coronavirus de la începutul pandemiei, la o zi după ce a devenit prima țară la nivel mondial care anunță peste 400.000 de cazuri noi într-o singură zi, potrivit BBC.

Ministerul Sănătății din India a anunțat că 3.689 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

Experții au avertizat că bilanțul oficial al morților din India este grav subdimensionat, făcând referire la nivelul scăzut de testări de coronavirus și la persoanele care mor acasă, în special în zonele rurale.

Ad in title

Premierul Narendra Modi s-a întâlnit duminică dimineață cu ministrul Sănătății pentru a discuta despre criza sanitară, în condiţiile în care spitalele sunt copleșite de numărul mare de pacienți și există o penurie de paturi și rezerve de oxigen.

În acelaşi timp, morgile și crematoriile au devenit neîncăpătoare din cauza numărului mare de persoane decedate.

Totodată, sâmbătă, 12 oameni au murit în Delhi după ce Spitalul Batra a rămas fără oxigen, pentru a doua oară în ultima săptămână. Şi asta în timp ce publicația Times of India a anunțat 16 morți în statul Andhra Pradesh din cauza lipsei de oxigen din două spitale, și alte șase victime în Gurgaon, o suburbie a capitalei Delhi.

Instanța Supremă din Dehli a anunțat că oficialii locali vor fi pedepsiți dacă spitalele nu sunt aprovizionate corespunzător.

 

Articolul precedentCâte judeţe se mai află în scenariul galben de infectări cu SARS-CoV-2
Articolul următorCoronavirus: Program-pilot digilat cu 250 de persoane, în oraşul spaniol Girona