Coronavirus: Pacient intubat, vindecat la Galaţi, la o săptămână de la administrarea de plasmă convalescentă

0
130

Un pacient bolnav de coronavirus, în stare critică, intubat, care a stat în secția de terapie intensivă a spitalului județean din Galați, s-a vindecat la doar o săptămână de la administrarea de plasmă convalescentă.

Pacientul este în stare foarte bună și urmează să fie externat în zilele următoare.

Anunțul a fost făcut de Florin Hozoc, antreprenor și CEO industria farma, care a donat sau a dat gratuit spre folosință 18 aparate de plasmafereză în mai multe centre din România.

Ad in title

“Este vorba despre primul pacient din Galați, care s-a vindecat de COVID-19 după ce i-a fost administrată plasmă convalescentă. În urmă cu 9 zile, vă scriam despre primii donatori de plasmă convalescentă din Galați, soț și soție, care au donat pentru a salva viața unui bărbat de de 45 de ani, care era în stare critică, intubat, în secția de terapie intensivă a spitalului județean”, a anunţat Florin Hozoc.

Astfel, la o săptămână după administrarea primei doze de plasmă convalescentă, pacientul din Galaţi a fost declarat vindecat, ca urmare a celui de-al doilea rezultat negativ pentru SARS-COV2.

“Reamintesc faptul că Centrul județean de transfuzie sanguină Galați a realizat până acum cel mai mare număr de donari de plasmă convalescentă, cu mult peste centrele regionale din Iași și București. Pentru că au o echipă de cadre medicale extraordinare!”, a scris Florin Hozoc.

Articolul precedentSorina Pintea rămâne sub control judiciar
Articolul următorStudenţii cer reevaluarea și actualizarea bibliografiei examenului de rezidențiat