Biroul Național de Statistici (CBS) olandez a anunțat marți că numărul deceselor în Olanda a atins în acest an cea mai mare rată de la cel de-al doilea Război Mondial din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit datelor raportate până săptămâna trecută, în 2020 au fost raportate în jur de 162.000 de decese în Olanda la un număr total de locuitori de 17 milioane. Adică cu 13.000 mai multe decât s-ar fi așteptat într-un an normal, scrie Reuters.

„O astfel de creștere a numărului de decedați nu a fost raportată de la cel de-al doilea război mondial”, a transmis CBS citat de agenția de presă internațională.

În timpul primului val al pandemiei de COVID-19, de la începutul lunii martie și până la începutul lunii mai, au muri cu aproximativ 9.000 de persoane mai mult decât în mod normal. Iar de la începutul celui de-al doilea val, la mijlocul lunii septembrie, au fost raportate peste 6.000 de decese suplimentare.

Un total de 770.400 de persoane din Olanda au fost pozitive pentru COVID-19 de la începutul pandemiei, iar peste 11.000 de pacienți au murit din cauza bolii, mai scrie Reuters care citează CBS.