Coronavirus: Noul an a început sub incidenţa mai multor restricţii severe în China

0
251
Beijing Subway - People using one of over 300 subway stations. The network has 18 lines, 319 stations. It is the second longest subway system in the world after the Shanghai Metro and is the world's busiest in annual ridership. Seen here at line 2 in the centre of in Beijing, China, on 15 March 2015.

Noul an 2022 a început în China sub incidenţa mai multor restricţii severe, care au fost adoptate din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Mai multe oraşe chineze au anulat focurile de artificii şi o serie de festivităţi importante, inclusiv la Beijing, Nanjing şi Wuhan, oraşul în care noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019.

Din cauza celei mai mari rate de infectare din China din ultimele 21 de luni, oraşul Xi’an, capitala provinciei Shaanxi din nord-vestul ţării, se află în prezent într-un lockdown total, iar cei 13 milioane de rezidenţi ai săi nu au voie să îşi părăsească locuinţele.

Deşi cifrele aferente infectărilor cu noul coronavirus sunt foarte mici în comparaţie cu nivelurile raportate pe plan internaţional, cu un total de 166 de infectări confirmate în ultimele 24 de ore, Guvernul chinez îşi continuă politica de „toleranţă zero” faţă de COVID-19, potrivit Agerpres.

Revelionul în stil occidental, care este marcat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, nu este o sărbătoare importantă pentru chinezi.

Potrivit tradiţionalului calendar lunar, Anul Nou Chinezesc va fi sărbătorit abia în luna februarie. Atunci, autorităţile din această ţară se aşteaptă la un val important de călătorii, întrucât sute de milioane de chinezi se vor deplasa în întreaga ţară pentru a-şi vizita familiile.

Totuşi, pentru 2022 sunt prognozate restricţii importante de călătorie din cauza situaţiei tensionate cauzate de pandemia de coronavirus.

Articolul precedentJurma, despre varianta Omicron: Pentru cei nevaccinați, trecerea prin boală oferă o doză de protecție
Articolul următorCNCAV: 717 de doze de vaccin anti-COVID, administrate de la ultima raportare