Coronavirus: Noua tulpină sud-africană a fost depistată în Canada

0
221

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus identificată în Africa de Sud a fost detectat în Canada, provincia Alberta, a anunţat vineri o responsabilă a autorităţilor sanitare ale provinciei, informează presa internațională.

„Alberta a detectat primul său caz al variantei sud-africane a COVID-19”, a anunţat, pe o rețea de socializare, şefa pentru sănătate publică a provinciei din vestul Canadei, Dr.Deena Hinshaw.

Persoana infectată, care a călătorit recent în străinătate, a fost plasată în carantină. „Nimic nu ne permite să spunem la ora actuală că virusul a contaminat alte persoane”, a adăugat ea.

Această depistare, ce nu a fost confirmată vineri seara de autorităţile federale, intervine la câteva săptămâni după ce Canada a anunţat, la sfârşitul lui decembrie, că a întregistrat primele cazuri de contaminare cu varianta de coronavirus care circulă în Regatul Unit, considerată mai transmisibilă. Ottawa a suspendat imediat toate zborurile provenind din această ţară, suspendare ridicată miercuri.

Canada se confruntă din decembrie cu o puternică accelerare a pandemiei, care a dus inclusiv la reimpunerea carantinei în cele mai afectate două provincii: Ontario şi Quebec. În provincia francofonă, o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, prima din Canada de la începutul pandemiei, va intra în vigoare sâmbătă seara.

Ottawa a dat undă verde pentru vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna şi a lansat, la mijlocul lui decembrie, o campanie de vaccinare istorică.

Canada, ţară cu 38 de milioane de locuitori, a înregistrat până vineri peste 640.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 16.700 de decese de COVID-19.

Articolul precedentGCS: 4.403 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 86 decese
Articolul următorIndia: Zece bebeluși au murit într-un incendiu la un spital de stat