Coronavirus în România: Deces raportat cu întârziere din cauza mutării sediului DSPMB

0
47

„Institutul Național de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în masă media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Deces 79

Ad in title

Femeie, 84 ani, mun. București, prezentată în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată și i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în aceeași dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Decedată în 27.03.2020. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, mai precizează sursa citată.

Articolul precedentUn studiu va fi efectuat în „Wuhanul german” pentru a afla cum se propagă coronavirusul
Articolul următor17 cadre medicale și 10 pacienți pozitivi cu COVID-19 la Spitalul Universitar