Coronavirus Franța: Parisul ar putea intra în carantină

0
104
Foto: gestion.pe

Creșterea accelerată a cazurilor noi de COVID-19 a determinat Guvernul francez să impună restricții mai dure pentru unele regiuni, inclusiv pentru Paris. Restricțiile vor intra în vigoare din acest weekend, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Gabriel Attal, scrie Reuters.

Decizia a fost luată în urma unei ședințe a Guvernului, după ce în regiunea Parisului secţiile de terapie intensivă sunt pline, iar sistemul de sănătate este la limită.

Parisul are o incidenţă de peste 4 la mia de locuitori, iar noile măsuri pentru Paris ar putea include o formă de carantină, potrivit purtătorului de cuvânt al Exercutivului.

Preşedintele Emmanuel Macron spera că demararea camapaniei de vaccinare ar putea preveni un nou val al pandemiei, declanşat de variante mai contagioase, şi ar putea împiedica Franţa să recurgă la noi măsuri care riscă să afecteze și mai mult economia, potrivit Reuters.

Lansarea campaniei de vaccinare a fost, însă, încetinită de un proces greoi de achiziţie, dificultăţi de aprovizionare, scepticism public şi, mai recent, suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca.

Noile restricţii urmează să fie anunțate joi de de premierul Franţei, însă s-au dat asigurări că acestea nu vor include și închiderea şcolilor, mai scrie Reuters.

Franţa a înregistrat miercuri cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri de coronavirus de la a doua carantină impusă în noiembrie 2020. Ministerul Sănătăţii francez a raportat 38.501 infecţii, numărul total de cazuri de la debutul pandemiei ajungând la 4,15 milioane. Media de cazuri noi a ultimelor şapte zile a urcat la peste 26.000 pe zi.

 

Articolul precedentDr. Gheorghiță despre opțiunile existente în cazul suspendării vaccinului AstraZeneca la nivel european
Articolul următorUn tânăr din București a primit rapel cu Moderna deși la prima doză i s-a administrat vaccinul Pfizer