Coronavirus: FNPMF, despre testare gratuită la medicii de familie

0
47

Reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au anunțat că testarea gratuită pentru depistarea noului coronavirus în cabinetele medicilor de familie încă nu este posibilă, afirmând că îndrumă pacienții cu simptome de COVID-19 să apeleze, în continuare, telefonic sau online, direcțiile de sănătate publică pentru a fi testați gratuit.

„Încă un pas pentru decontarea testării pentru SARS-CoV-2 în cabinetele medicilor de familie care au resursele necesare pentru a oferi serviciul de testare și în centrele de permanență. Ministerul Sănătății a aprobat ieri ordinul 58/2022 prin care este reglementat contractul încheiat de cabinet cu casa de asigurări de sănătate. Urmează procesul de contractare în săptămânile următoare. Menționăm pe această cale că testarea GRATUITĂ în cabinetele medicilor de familie încă nu este posibilă și îndrumăm pacienții cu simptome covid să apeleze telefonic sau online în continuare Direcțiile de Sănătate Publică pentru a fi testați gratuit”, au transmis reprezentanții FNPMF.

De asemenea, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a transmis, miercuri, reglementările privind activitatea de testare în cabinetele medicilor de familie.

Astfel, CNAS a precizat că medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive.

Articolul precedentMedicii de familie pot testa orice pacient care se încadrează în definiţia de caz, chiar dacă nu se află pe listele proprii
Articolul următorPrefectul Capitalei, despre noile restricții după intrarea în scenariul roșu